narava sama ne pomeni ničesar, ne pove ničesar neobčutljivemu duhu. Lepota je tam, kjer jo opazijo. gotovo jo boste videli, če ste jo pripravljeni videti - če jo boste iskali.''

(HENRY DAVID THOREAU)

Dobrodošli na naših kmetijah

Združenje ekoloških kmetij Eko ljubezen združuje 6 ekoloških kmetij s širše okolice doline reke Krke. Vse kmetije se nahajajo v občini Ivančna Gorica.

Vabljeni, da posamezne kmetije obiščete na domačem naslovu, na sobotnih tržnicah ali na naših dogodkih.

kmetije LOGO H

Ekološka kmetija Jernikovi

Jernikovi so leta 2008 začeli z ekološkim kmetovanjem in leta 2010 pridobili certifikat. Na svojih površinah pridelujejo nekaj žit, krmo za živino ter zelenjavo za lastne potrebe. Od začetka snemanja Reke ljubezni razmišljajo o dodatnih storitvah na kmetiji. Na kmetiji se znotraj nadaljevanke namreč pletejo zanimive zgodbe povezane s Slakovo družino.

Ekološka kmetija Bregar

Kmetija Bregar je družinska kmetija, ki se je v ekološko kontrolo vključena od leta 2001. Kmetija je srednje velika, pridelujejo sadje (jabolka Topaz), žita in sezonsko zelenjavo. Na kmetiji imajo  registrirano dopolnilno dejavnost predelave sadja in zelenjave, mletje žit in peko peciva.

Ekološka kmetija pr'Kajžar

Kmetija pr’ Kajžar je v letu 2015 pridobila certifikat za ekološko kmetovanje. Na kmetiji se ukvarjajo z vzgojo zelenjavnih sadik in prodajo sezonske zelenjave ter vzrejo govedi in kokoši. Možen je ogled kmetije s sončno elektrarno ter proste reje govedi in kokoši na pašniku.

Ekološka kmetija Klemenovi

Kmetija Klemen je z letom 2017 pridobila status ekološke kmetije. Družinska kmetija se ukvarja s pridelavo in predelavo sezonske zelenjave in sadja ter pridelavo žit.

Ekološka kmetija Hrovatovi

Kmetija Hrovatovi je družinska kmetija, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo sezonske zelenjave, pridelavo in mletjem žit ter prodajo mleka in mlečnih izdelkov. Ukvarjajo se s peko kruha v krušni peči, peko peciva in pripravo tradicionalnih jušnih rezancev.

Ekološka kmetija Belentin

Kmetija Belentin je k ekološkemu kmetovanju pristopila leta 2009. Kmetija se uvršča med gorsko-višinske kmetije, saj živijo in delajo na višini 655 m, kar je celo višje od Polževega, ki leži natanko nasproti njih, na drugi strani višnjegorske kotline. Na njivskih površinah pridelujejo zelenjavo, žita ter lucerno, s katero dopolnijo krmni obrok sena za govedo. Vsako leto pridelajo približno 1 t česna.

Skupaj ustvarjamo boljšo prihodnost

Copyright © 2018 – Eko ljubezen. Vse pravice pridržane. 

Vse informacije, teksti in podobe na spletnem mestu so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Prepovedano je kakršno koli reproduciranje.

Close Menu
Preskoči na orodno vrstico